BIM-Traineeships

Optimale aandacht voor jong talent

Ons traineeship BIM biedt een stevig en interactief programma waar theorie, praktijkervaring, intervisie en persoonlijke ontwikkeling bij elkaar komen. De trainee is (of gaat vrijwel direct) aan de slag in jouw organisatie en kan waar gewenst in het programma tijdelijk in een andere sector ervaring op doen. Wij bieden support in de vorm van hard- & softskillstrainingen. Zelfreflectie, evaluatie en persoonlijke ontwikkeling staan hoog in het vaandel.

Tijdens het programma gaat de trainee 4 dagen per week aan de slag in de praktijk binnen jouw organisatie en 1 dag per week wordt besteed aan training en/of persoonlijke ontwikkeling. Het traineeprogramma is verdeeld in 4 delen van 3 maanden. Na ieder deel volgt er een evaluatie met de trainee, een vertegenwoordiger uit de organisatie en de begeleider vanuit BIMpress.

Het programma geeft heldere inzichten in de bouwwereld en de fases van een bouwproces. In de praktijk wordt de trainee begeleid door de leidinggevende en de begeleider vanuit BIMpress. De begeleider zal ook de leidinggevende hierin adviseren. Er is veel oog voor eigen inbreng van de trainee. De trainee krijgt volop de mogelijkheid om de kennis en ervaring te delen en (onder begeleiding) toe te passen in de praktijk. Hiervoor zetten we diverse trainingen, studiemateriaal en onze praktijkervaring in.

Op basis van het instroomniveau en werkervaring volgt de trainee een specifiek spoor. Net zoals onze opleidingen hebben we drie varianten, nl. de modelleur, de coördinator en de regisseur. Voor een BIM-manager hebben we een compacter programma ontwikkeld. Vanuit deze verschillende rollen werkt de trainee aan projecten die horen bij de ontwikkeling van zo'n rol.

Het traineeprogramma vraagt om enthousiaste en energieke kandidaten die naast de werkzaamheden binnen jouw organisatie voor 1 dag per week inzetbaar zijn. De kandidaat heeft een afgeronde bouwkundige opleiding op MBO- of HBO-niveau, afhankelijk van het te volgen programma. De kandidaat is gemotiveerd om zowel op hard- als op softskills te willen ontwikkelen en het geleerde in de praktijk tot uiting te brengen.

Het traineeship kan in overleg starten op moment x. Wij zullen samen met jou zorgdragen voor een selectie waarbij wij een potentiebeoordeling doen aansluitend bij het profiel. Bij positieve inschatting op het potentieel van de kandidaat volgt een informatiebijeenkomst. Bij aanvang van het traineeship ondergaat de kandidaat een DISC-analyse waarbij er samen met de BIMpress begeleider een ontwikkelplan wordt opgesteld. Tussentijds vinden er evaluaties plaats en aan het einde van het traineeship volgt een assessment.

Stimuleer ontwikkeling van je medewerkers!

Wil jij talent binnen jouw organisatie de ruimte geven? We vertellen je graag meer over onze traineeships.