Opleiding BIM Modelleur

Jij bent werkvoorbereider/BIM Modelleur of je wilt daarvoor opgeleid worden. Jij bent bekend met modelleersoftware en je wilt je verder ontwikkelen tot een belangrijke BIM-speler. Naast de hardskills wil je ook je softskills op een juiste manier in BIM-projecten kunnen toepassen. Interesse? Volg dan onze opleiding BIM modelleur.

Een functioneel BIM-proces als BIM-modelleur kunnen doorlopen en hierbij een gevalideerd BIM-model kunnen leveren, dat voldoet aan de gestelde eisen en beschikbare BIM-standaarden, op basis van ‘Open BIM’ methodiek en het gedrag kunt vertonen dat behoort bij het competentieprofiel BIM modelleur.

We beginnen uiteraard bij het begin, namelijk; wat is BIM en hoe is het ontstaan? Vanuit deze basisprincipes ga je zelf aan de slag met het uitzoeken wat BIM voor je eigen organisatie eigenlijk betekent of kan betekenen. Als we dit in kaart hebben gebracht gaan we onze kennis verdiepen met betrekking tot het BIM-protocol en BIM-uitvoeringsplan, als ook de diverse BIM-rollen die er bestaan. Nadat we deze kennis hebben vergaard kunnen we namelijk echt een goede start maken met het uitwerken van de casus; het ‘BIMpress project’. In deze interactieve, praktijkgerichte casus werk je samen met je mede student aan een BIM-project waarin alle facetten van een BIM modelleur aan bod zullen komen. Zo zorg je samen voor een ‘clashvrij’ BIM-model conform de geldende BIM-standaarden. Hier horen ook de diverse BIM-besprekingen bij.

Dit alles ga je doen aan de hand van je eigen doelen die je aan het begin van de training in overleg met je coach hebt vast gesteld in het zogenaamde BIM VanPlan (persoonlijk ontwikkelplan). Op basis van je eigen persoonlijkheidsprofiel (DISC) stel je deze doelen vast waarna je deze gedurende de trainingen samen met je coach en medestudenten verder vorm geeft. Ook ga je aan de slag met tussentijdse evaluaties en reflecties over je eigen handelen tijdens de uitwerking van het ‘BIMpress project’. Je verbetert je communicatieve vaardigheden aan de hand van video interactieve begeleiding en leert om te gaan met de invalshoek van een ander.


Zo werk je tijdens deze training aan je hardskills maar ook aan je softskills!

Totale duur: 6 maanden

Bijeenkomsten: 10 vrijdagen (1x per 2 weken)

Trainingsvorm: Klassikaal + Blended Learning

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 15 deelnemers

Startdata: September & februari

Locatie: Zwolle/Amersfoort

Voor elke bijeenkomst dien je ter voorbereiding kennis te nemen van de nodige theorie of beeldmateriaal welke is klaargezet op je eigen BIMpress omgeving. In de bijeenkomst gaan we verdiepend in op de thema’s van die week en bespreken we met elkaar de diverse onderwerpen of werken we gezamenlijk verder aan het ‘BIMpress project’. Ook is er tijdens de bijeenkomst ruimte voor (persoonlijke) coaching. Na elke bijeenkomst draag je zorg voor de verwerking van de behandelde onderwerpen uit de bijeenkomst en werk je zelfstandig verder aan het ‘BIMpress project’. Je moet per week (naast de bijeenkomsten) rekening houden met ca. 2 uur zelfstudie. Er zit elke keer een week tussen de bijeenkomsten, waardoor jij ervaring op kunt doen in de praktijk en weer met nieuwe vragen en input de volgende bijeenkomst kunt bijwonen.

Ter afronding van deze module vindt er een assessment plaats in bijeenkomst 10. Dit houdt in dat je een toets maakt (open en gesloten vragen), het BIMpress project presenteert en reflecteert op het geleerde tijdens de gehele training. De toetsing vindt plaats door een onafhankelijke beoordelingscommissie.


Prijs op aanvraag