BIM-Engineering

Onze expertise in jouw bouwproject

Graag zetten wij onze BIM-expertise in binnen jouw bouwproject. Of het nu gaat over bouwkundig modelleren of het vervullen van de rol van BIM-coördinator of BIM-regisseur, wij kunnen je in elke fase van het bouwproces ondersteunen en adviseren. Dit doen we vanuit het Open BIM principe conform de geldende BIM-standaarden.

BIM is geen doel op zich, maar een manier van samenwerken, waarbij een betere informatie-uitwisseling centraal staat. Met BIM wordt er beter, efficiënter, economisch voordeliger en sneller ontworpen/gebouwd. Wij hebben een ruime ervaring met deze werkmethode en kunnen werken met tal van BIM-softwarepaketten conform de geldende standaarden. Wij kunnen zowel volledig zelfstandig jouw project uitwerken of in samenwerking met jou.

Onze bouwkundig BIMpress Modelleur is de engineer en/of 3D-tekenaar binnen het BIM-proces, een specialist in het bouwen en uitbreiden van het gebouwenmodel. Hij levert de elementaire informatie voor de andere betrokken disciplines en maakt gebruik van BIM-softwaretools. De BIM-modelleur maakt 3D-visualisaties, voegt bouwdelen aan de bouwdeel-bibliotheek toe en koppelt objectgegevens. Hij opereert in de ontwerpfase als een specialist die volgens duidelijk protocollen werkt.

De BIMpress coördinator is verantwoordelijk voor het systeemtechnisch coördineren van het BIM-specifieke aspect van het bouwproces. Hij is de technische spil op gebied van het koppelen van gebouwmodellen (model checken & clash control) en het genereren van informatie voor de productie. Hij opereert als een systeembouwer en veranderaar van het BIM-proces en organiseert als mede teamspeler de samenwerking tussen de verschillende partijen.

Onze BIMpress regisseur is de procesmanager van het BIM-project. Hij heeft een rejgievoerende rol en is verantwoordelijk voor het stellen van doelen, eisen en randvoorwaarden. Hij is verantwoordelijk voor het voorbereiden van de BIM-aspecten in contracten en de werkafspraken met de verschillende samenwerkende partijen in het bouwproces (opstellen model informatie protocol, respectievelijk BIM-uitvoeringsplan). De BIM-regisseur stuurt en bewaakt de voortgang van het BIM-proces en draagt bij aan het leer- en veranderproces in de organisatie en de bouwketen. Hij opereert op strategisch en tactisch niveau en brengt als teamspeler partijen bij elkaar.

Een BIM-expert voor jouw project

Bel ons om te horen wat we kunnen betekenen